Oud papier

Sinds jaar en dag wordt het oud papier in Wognum tweewekelijks opgehaald door Roele De Vries. Achterop deze wagens staan vrijwilligers van Muziekvereniging Ons Genoegen en Musical Wognum. Deze actie brengt onze verenigingen jaarlijks een zeer mooie bijdrage in de clubkas en daar zijn we Roele De Vries en natuurlijk jullie Wognumers heel dankbaar voor!

Hoe kun je ons helpen?

Allereerst natuurlijk door kiloooo's oud papier te verzamelen, want hoe zwaarder de wagens huiswaarts keren des te hoger de opbrengst voor de clubkas! :-)

Daarbij helpt het wel als de inhoud van de wagens enkel uit papier en karton bestaat. Glas- en aardewerk, hout, metaal en andere rommel hoort daar natuurlijk niet in thuis. Deze kilo's worden niet aan ons uitbetaald en is bovendien een potentieel gevaar voor onze lopers.

Het ophalen van het oud papier is een fysiek zware klus voor onze leden. Op een gemiddelde avond loop je zo'n 3,5 uur achter de wagen aan, zet je ongeveer 10.000 stappen en gaat er plusminus 2000 kilo (per persoon!) aan oud papier door je handen. Weer of geen weer.

Jullie kunnen ons al enorm helpen deze klus lichter te maken door je bij het aan de weg zetten van het oud papier je even een moment te verplaatsen in onze vrijwilligers.
Zorg dat het oud papier netjes gebundeld is in niet al te zware handzame porties. Hierbij zijn stevige kartonnen doosjes onze favoriet, maar ook samengebundeld middels touw of tape, of verzameld in makkelijk te legen (hard) kunststof bakken is fijn.
Zet het oud papier op regenachtige dagen zo laat mogelijk aan de weg. De kilo's water tellen helaas niet mee en bovendien valt nat papier en karton snel uit elkaar.
Tot slot is het fijn als het oud papier per straat al zoveel mogelijk bij elkaar wordt neergezet en/of aan één kant van de weg wordt neergezet. Minder stops levert ons een enorme tijdwinst op.

Dank voor het meedenken. We zien jullie kilo's oud papier graag tegemoet!

Heb je vragen over het oud papier, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen middels het contactformulier op onze website.

Scroll naar boven