Opgericht op 18 januari 1922

"Ons Genoegen"

Onze orkesten

Fanfare

Fanfare

De fanfare van Ons Genoegen speelt in de 3e divisie en heeft in 2022 haar 100-jarig bestaan gevierd. Sinds januari 2022 staat dit orkest onder bekwame leiding van Thomas Eveleens. Er wordt een breed muziekrepertoire gespeeld. Van populaire muziek tot concertwerken. Muzikaal presteren en een goede sfeer binnen het orkest en de vereniging gaan goed samen.

De fanfare repeteert op woensdagavond van 19:45 uur tot 22:00 uur in het Trefpunt aan de Sportlaan 11 te Wognum.

Slagwerkgroep

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep is opgericht in 1968 en komt uit in de 1e divisie. Voor de slagwerkgroep zijn we momenteel op zoek naar een enthousiaste instructeur, om samen toe te werken naar een aantal vernieuwende showoptredens per jaar.

De slagwerkgroep repeteert op maandagavond van 20:00 uur tot 21:15 uur in het Trefpunt aan de Sportlaan 11 te Wognum.

Brugorkest

Brugorkest

Het brugorkest bestaat uit beginnende muzikanten van alle leeftijden en staat eveneens onder leiding van Thomas Eveleens. Het brugorkest treedt regelmatig op in de omgeving van Wognum met overwegend eigentijdse muziek.

Het brugorkest repeteert op woensdagavond van 18:45 uur tot 19:30 uur in het Trefpunt aan de Sportlaan 11 te Wognum.

Dirigent Fanfare & Brugorkest

Thomas Eveleens

Thomas Eveleens (1990) begon zijn muzikale carrière op 6-jarige leeftijd op akoestische  gitaar aan de Muziek- en Dansschool te Amstelveen. In 1998 ruilde hij de gitaar in voor het slagwerk wat zijn grote passie werd. In 2006 zocht hij een nieuwe uitdaging en startte hij met trombonelessen.

Als uitvoerend muzikant maakt Thomas momenteel deel uit van dixieband Alacarte en is hij bij verschillende orkesten vaste invaller op trombone of slagwerk. Hij maakte concertreizen naar Wenen en Innsbruck, werd regelmatig gevraagd voor grote optredens, festivals en concoursen en heeft diverse solowerken ten gehore gebracht.

In 2014 deed Thomas auditie voor de opleiding HaFaBra-directie bij Bourdon Hogeschool voor Muziek te Gouda. Hierop werd hij toegelaten tot het tweede jaar van de opleiding met als hoofdvakdocenten Ton van der Valk (theorie) en Gerhart Drijver (praktijk). Tevens volgde Thomas masterclasses dirigeren en arrangeren lichte muziek bij Koos Mark. In 2017 studeerde hij met lof af.

Over de vereniging

Ons Genoegen is een gezellige vereniging waar plezier in gezamenlijk musiceren de boventoon voert. We hebben ca. 50 leden. Zij bezetten een orkest met een complete bezetting, een brugorkest en een slagwerkersgroep.

Het brugorkest en het grote fanfareorkest staan onder leiding van dirigent Thomas Eveleens. Voor de slagwerkgroep zoeken we momenteel naar een enthousiaste instructeur.

Daarnaast heeft onze vereniging muzikanten in opleiding. Zij krijgen individueel les. Het instrument stelt onze vereniging ter beschikking.

Ons Genoegen is lid van de MHNU (Muziekorganisatie Noord-Holland en Utrecht).

Via door de bond georganiseerde en gejureerde concoursen kan worden gemeten op welk niveau een fanfare of slagwerkgroep speelt. De fanfare van Ons Genoegen speelt in de 3e divisie. De slagwerkgroep komt uit in de 1e divisie.

In 2022 bestaat onze vereniging 100 jaar. Dit vieren we met diverse concerten en activiteiten. Zie verder op onze website.

Repetities

De fanfare, de slagwerkgroep en het brugorkest repeteren in Cultureel Centrum “Het Trefpunt” aan de Sportlaan 11 in Wognum

De repetitietijden zijn:

– Brugorkest
woensdag 18:45 – 19:30

– Fanfare
woensdag 19:45 – 22:00

– Slagwerkgroep
maandag 20:00 – 21:15

Laatste nieuws

Scroll naar boven