Interview met John Twisk

100 jarig bestaan

Even voorstellen...
Een eeuw lang speelden velen hun partij in het fanfareorkest of bij de slagwerkgroep van Ons Genoegen. Sommigen bleven kort, anderen hun leven lang. Wie zijn de leden van het huidige Ons Genoegen? Welke partij spelen ze en wat motiveert hen eigenlijk om bij de vereniging te spelen?
Vanaf nu op deze pagina 2-wekelijks een interview, geschreven door John Rood. Lees het verhaal van John Twisk.

Interview met: John Twisk 

Leeftijd: 57

Aantal jaren lid: ongeveer 45 jaar 

John heeft muziekles gehad van Dick Roelofsen en Nico Braas. Speelde in het begin klein koper-instrumenten zoals trompet, cornet en bugel. Omdat de toonaanzet op het mondstuk lastig werd voor John, is hij overgestapt op euphonium. ‘Dit instrument heeft een veel groter mondstuk waardoor het probleem werd opgelost’. Hij speelt nu zeker al 20 jaar op het euphonium en dat bevalt hem prima. Daarnaast maakt hij ook ca. 9 jaar deel uit van het bestuur. 

Dat John bij de fanfare kwam was eigenlijk vanzelfsprekend. Zijn opa was medeoprichter van de fanfare en vader Theo was al lid van de vereniging alsmede zijn zus Karin. Daarnaast waren er zoveel ooms en nichten en neven lid van Ons Genoegen, dat de naam Twisk zeker meer dan 10 keer voorkwam op de ledenlijst van fanfare en drumband. 

In zijn jeugdjaren heeft John als invaller veel gastoptredens gedaan bij verenigingen in onder meer De Weere en Amsterdam, meestal samen met John Overboom.  Daarnaast heeft hij 18 jaren bij de Boerenhofkapel gespeeld.

Zijn voorkeur voor de keuze van muziek is vrij breed. ‘Oubollig hoeft van mij niet, liever vlotte muziek met tempowisselingen en meerstemmig vind ik ook mooi. Op de lessenaar staat momenteel een stuk van Amy Winehouse een prachtig nummer voor deze tijd’. Ook is hij een liefhebber van Beierse en Tiroler muziek.  

John vindt het mooi als de fanfare op concours gaat. ‘Een compleet dagje uit dat begint al in de bus, dan het spelen voor een goed resultaat. Als afsluiting gezamenlijk eten, dat is prachtig en erg gezellig’. Ook grote evenementen zoals de MusicMix vindt hij fantastisch met de complete entourage in Het Park. 

John vindt Ons Genoegen een stabiele vereniging in goede balans waar gezelligheid en saamhorigheid goed samengaan. ‘Er is genoeg aandacht voor de jeugd en iedereen is erbij betrokken en als er stevig gerepeteerd moet worden gebeurt dat ook. Ook belangrijk is iedereen in zijn waarde te laten zodat er geen verschil bestaat’.

Scroll naar boven