Interview met Marijke Besseling

100 jarig bestaan

Even voorstellen...
Wie zijn de leden van het huidige Ons Genoegen? Welke partij spelen ze en wat motiveert hen eigenlijk om bij de vereniging te spelen? Deze keer ging John Rood in gesprek met Marijke Besseling - Mettes.đŸŽș

Naam: Marijke Besseling- Mettes
Leeftijd: 36  
Aantal jaren lid: 27 jaar

Marijke begon haar muzikale loopbaan met A.M.V lessen (algemene muzikale vorming) op de muziekschool. Vanwege haar handicap werd voor haar een speciale blokfluit gemaakt die leek op een dwarsfluit. Na 2 jaar had ze zin in een echt instrument en maakte haar keuze voor de cornet. Toen ze begin 20 was kwam de overstap naar een trompet. De toenmalige dirigent wilde de cornetten in het orkest vervangen door trompetten, vanwege de klankkleur. Marijke heeft totaal 11 jaar muziekles gehad altijd van klein koper docent Wim van Boven. 

Kippenvel
Muziekstukken met veel solo’s en een melodieus ritme vindt Marijke fijn om te spelen. Stukken met een uitdaging zijn haar favorieten. ‘Muziek waarop je echt goed moet studeren om het mooi te kunnen spelen. Ook popnummers zoals Amy Winehouse zijn leuk. Vooral het samenspel met het hele fanfareorkest geeft mij veel plezier’. ‘Van sommige koralen krijg ik kippenvel tijdens een concert, daar kan ik echt van genieten, vooral als de hele fanfare goed in balans is. Muziek is de basis in mijn leven, daar heb ik ook mijn huidige baan als coördinator bij theater Cool in Heerhugowaard aan te danken’. 

Lief en leed
De MusicMix concerten hebben veel indruk gemaakt op Marijke. Zo speelde ze bij een van deze concerten een solo vanaf het balkon in de Schouwburg. Maar ook de muzikale opluistering bij de uitvaart van Joop Overboom herinnert zij zich nog als bijzonder. ‘Het is mooi als je als vereniging lief en leed kan delen’. Tijdens de dodenherdenking op 4 mei heeft zij meer dan eens het taptoe- signaal gespeeld. Marijke: ‘nu ik ouder ben voel ik veel meer de waarde ervan’.  
Marijke maakt binnen de vereniging deel uit van de kledingcommissie, samen met Karin Twisk. Tenslotte zit ze ook in de commissie ‘Music for You’ een project waarmee we kinderen informeren en begeleiden naar mogelijk een toekomst bij de fanfare of slagwerkgroep.

Scroll naar boven