Interview met Maurice & Marleen

100 jarig bestaan

Ze zijn een ‘fanfarestel’, maar samen studeren op de muziek doen ze thuis niet.
Voor onze serie 'wie zijn de leden van Ons Genoegen' ging John bij Marleen en Maurice langs en vroeg hen naar het hoe en waarom.

100 jarig bestaan

Marleen van den Hoven
Leeftijd: 32 jaar
Instrument: sopraansaxofoon
Lid sinds: 2000

Maurice Louter
Leeftijd: 31
Instrument: trompet en bugel
Lid sinds: 2012 maar in 2000 gestart bij St. Caecilia in Wervershoof

Deze keer een interview met 2 leden die elkaar gevonden hebben bij de fanfare en nu een gelukkig stel zijn. Maurice wilde altsaxofoon leren spelen en in die periode gaf Marleen les aan de leerlingen die meededen met het project Music for You. Zo is de vlam overgeslagen en staat de altsaxofoon dan ook symbool voor hun liefde. Opvallend is ook dat beide leden deel uitmaken van de Hofkapel van de Krotenkokers.

Marleen begon met 2 jaar AMV-muziekles en mocht na die periode een instrument kiezen. ‘Mijn vriendin Anja speelde altsaxofoon dat wilde ik ook maar die was niet beschikbaar. Ik kreeg toen een sopraansaxofoon en die ben ik mooier gaan vinden. Les kreeg ik van dirigent Dirk van der Niet.

Maurice begon in Wervershoof omdat het bij het gezin hoorde. Moeder Els (Louter-Rood) speelde al in Wognum en zijn broer Danny in Wervershoof. ‘Ik vond het natuurlijk leuk om muziek te maken en heb het prima naar mijn zin gehad in Wervershoof. Ik begon op cornet, daarna bugel om later naar de trompet over te stappen’.

Maurice werd gevraagd door de toenmalige voorzitter Agatha Koppes om mee te spelen in het orkest tijdens de MusicMix in Schouwburg Het Park. Na 2 jaar te hebben geblazen bij de fanfare van Wervershoof én van Wognum koos hij uiteindelijk voor Wognum. Maurice; ‘het niveau van Ons Genoegen is hoger dan dat van St. Caecilia en hier is ook meer jeugd’.

Favorieten van Maurice zijn de concertwerken waar uitdagingen in zitten. Marleen speelt graag herkenbare filmmuziek zoals de Pirates of the Carribean. 

Samen repeteren gebeurt thuis niet. ‘Elk speelt zijn eigen muziek en voor Maurice hoeft dat lang niet altijd van de fanfare te zijn’.

Het mooie van de vereniging vindt Maurice de verscheidenheid van mensen die dan samen muziek maken. Bijvoorbeeld bij het MusicMix-concert maar ook op het Maestro-concert. Verder natuurlijk de gezelligheid die de vereniging met zich meebrengt.

Voor Marleen was de tweede MusicMix met Jamai (2012) een hoogtepunt, waarbij zij samen met Jochem van Kessel een solo mocht spelen. ‘Dat was heel spannend voor een volle schouwburg, maar heel leuk om te doen’. 

Scroll naar boven