Interview met Swen

100 jarig bestaan

Even voorstellen…
Wie zijn de leden van Ons Genoegen? Welke partij spelen ze en wat motiveert hen om bij de vereniging te spelen?  
John Rood vroeg het aan Swen Geschiere

Leeftijd: 19 jaar
Instrument: trompet
Aantal jaren lid: 12 jaar
Swen maakte kennis met de blaasmuziek na een ledenwerfactie van de vereniging. Hij nam een aantal proeflessen en dirigent Bert Willemsen zag het wel zitten met hem. Zo werd gestart met het spelen op een bugel. ‘Mijn oom speelde trompet en dat wilde ik ook, dus dat werd mijn doel en het is gelukt. Mijn eerste lessen kreeg ik van Bert, daarna volgden lessen van Britt van Es en van Astrid Gorter’. Vele jaren heeft Swen muziekles gevolgd, maar dit had wel als resultaat dat de muziekdiploma’s A, B en C werden behaald. Naast de fanfare is hij ook al vele jaren actief bij het Brugorkest. ‘Het Brugorkest is eigenlijk een kleine fanfare die best veel nummers kan spelen. Het is een leuke club bij elkaar’.  

Geen mars
De muziekkeuze maakt Swen niet zoveel uit, als het maar geen marsen zijn. Die heeft hij van jongs af aan nooit mooi gevonden. Als er een serenade gegeven wordt met marsmuziek dan probeert hij die meestal te ontwijken. Maar soms is er geen ontkomen aan.
Swen is toegetreden tot de muziekcommissie die onder meer muziekstukken uitzoekt voor concerten en andere optredens van de vereniging. Hij begon net voor de corona en zit hij dus nu nog in de opstartfase. Een van zijn favoriete werken is Ferdivedaasje dat momenteel op de lessenaar staat en waarin hij de eerste partij speelt.  
Het mooiste van de vereniging vindt hij de gezellige band met de leden van de trompetsectie. Grote indruk maakte het Disneyconcert door de vereniging bij het 95-jarig bestaan, op 15 oktober 2017 in Schouwburg Het Park. ‘Ik was toen nog jong en het was echt heel bijzonder om mee te maken’.

Scroll naar boven