Kandidaten Jan Salman en Fernand Grippeling stellen zich voor

Maestro Wognum 2022

Maestro, puur zo’n klussie

Jan Salman, oud-notaris en druk met allerlei dingen, vader van drie kinderen die inmiddels alle drie aan het werk zijn en mijn vriendin is Fiorin van Krugten.

Ik ben een van de weinige gelukkigen die door Muziekvereniging Ons Genoegen is gevraagd om mee te doen aan de door hen georganiseerde Maestrowedstrijd op 29 oktober. Vanzelfsprekend heb ik daar direct ‘ja’ op gezegd ofschoon het muziek maken niet een alledaagse activiteit is. Laat staan het dirigeren van een orkest. Maar ‘ach’ dacht ik, dat ga ik meemaken en proberen.

De muziekschool heb ik als klein mannetje destijds keurig doorlopen. De opleiding was maar liefst vier jaar lang op woensdagmiddag. Na de verplichte blokfluit ben ik trompet gaan spelen. Helaas was dat van korte duur.  Dirigeren lijkt me wel een uitdaging en dus ga ik die graag aan. Ik heb er wel zin in eigenlijk. Zo voor het orkest staan moet wel een rijk en machtig gevoel geven. Op mijn vraag aan het orkest of de leden wel eens voor het orkest staan, was het antwoord dat dat nooit gebeurt. Oei dacht ik toen, het is blijkbaar nog puur zo’n klussie. Het antwoord verraste me wel.

Met het oefenen van de stukken die ik moet dirigeren ben ik begonnen. Ingewikkeld, aangezien al die muzieklijnen onder elkaar staan en verschillende muziekinstrumenten een eigen startpunt hebben in de muziek. Graag tot gauw.

Deelnemen aan de Maestro, het kan niet op!

Ik ben geboren op 27 juni 1972 aan de Grote Zomerdijk 43 waar mijn ouders; Fer en Sophie Grippeling, samen met 2 broers, meer dan 40 jaar een rozenkwekerij hebben gerund. Op 5 september 2003 ben ik getrouwd met Mariska van Velsen, ook een geboren en getogen Wognumse. Samen hebben wij 3 fantastische dochters mogen verwelkomen, een tweeling van achttien Robyn en Joy en als toetje Lente.

Niets voor mij

Na mijn lagere school ben ik via de Mavo een middelbare laboratorium opleiding gaan volgen in Beverwijk. Hier kwam ik er al vrij snel achter dat de hele dag rondlopen in een witte jas en het dragen van een veiligheidsbril niets voor mij is. Daarom ben ik na een sabbatical van een jaar gestart met de opleiding chemische technologie aan de hogeschool van Amsterdam.  Hier ben ik na vier jaar afgestuurd en via een gesubsidieerde baan bij Gemeentewaterleidingen Amsterdam en Hobre Instruments uiteindelijk terechtgekomen bij Danieli Corus. Dit bedrijf levert technologie voor de ijzer- en staalbusiness in Beverwijk en ik run hier de afdeling proposal management. Mijn vrije tijd vul ik graag met sport; tennis, fitnes, natuurlijk wintersport en ook handbal kijken bij onze dochters

Gedenkwaardige periode

Het afgelopen jaar zal voor mij persoonlijk de boeken ingaan als de meest intensieve, unieke en gedenkwaardige periode, waar ik de komende jaren denk ik wel op kan teren. Ik heb Abraham mogen ontmoeten (50 geworden), mocht ook nog jullie Prins Carnaval zijn en ben nu geselecteerd om deel te nemen aan Maestro Wognum, het kan niet op! Ik ga mijn uiterste best doen om hoge ogen te gooien tijdens de Maestro verkiezen en ik ga natuurlijk voor de finale plaats.

Scroll naar boven