Recensie NHD over het zeer geslaagde Nieuwjaarsconcert

"Ritme fanfarekorps Ons Genoegen erg aanstekelijk"

Een fijn concert, lekker gespeeld. Maar het mooiste is natuurlijk dat we een kerk vol toeschouwers hadden. En deze kerk is echt pittig groot hoor. ” Dat is de mening van de heren Twisk en Schouwe, na over het concert van ’hun’ fanfare Ons Genoegen. Maar nu gaan ze eerst even samen met vrienden en bekenden toosten op het nieuwe jaar, moet kunnen na een Nieuwjaarsconcert.

"Ritme fanfarekorps Ons Genoegen erg aanstekelijk"

Ook Saskia Kraakman vond het ook een grandioze middag. „Wat een fijne dirigent is Thomas Eveleens, voor oudere leden, voor de jongeren en voor het publiek. Hij is enthousiast en krijgt iedereen mee.” Deze uitspraken komen na een spetterend concert van de fanfare. Een optreden waarbij drie sectoren van de vereniging hun beste uit zichzelf haalden.

Veel ritme

Als eerste zat het Brugorkest. Dat bestaat uit jonge spelers die al redelijk muziek kunnen maken en zich nu verder bekwamen in het ’samenspelen’, voordat ze een plaats in de fanfare krijgen. De groep - aangevuld met fanfareleden op slagwerk en bassen - speelde een gevarieerd programma. Met zoveel ritme, dat het publiek graag mee deed. Bijvoorbeeld in ’Cheerleader’ van OMI (2014) of het aloude zeemanslied ’The Wellerman Comes’ uit Nieuw-Zeeland, dat in 2020/21 een hit werd op TikTok.

Het gaat goed met de slagwerkgroep, die nu samenwerkt met de groep van Wervershoof. Daardoor kon een mooie formatie op volle kracht alles uit de kast halen. En die grote kracht was ook wel een beetje de zwakheid van de groep.

Fors volume

Ze leveren goed spel met mooie, afwisselende ritmes en wisselen regelmatig van plaats, maar het volume was zeer fors, voor binnenshuis was dat zoveel, dat in het gevarieerde programma alles eender doorkwam. Luid. Met iets meer nuances in het volume zou de groep nog beter kunnen klinken.

De fanfare tenslotte bracht muziek voor jong en oud. Er was klassiek, er was volop nostalgie en er waren meer recente klanken. Een uitgekiend programma, waarin telkens de kracht van de afzonderlijke groepen en de individuele solospelers opviel. De virtuositeit van de middengroep was speels en goed, altijd zo welkom in de solide orkestklank.

Een echte ’André Rieu Klassieker’ vormde de afsluiting van dit optreden, uitstekend voor de sfeer en een veelbelovende start van het nieuwe muziekjaar.

BRON: NHD 15-01-2024 (link)


100 jarig bestaan

15 januari 2023

Jubileumconcert 100-jarige Muziekvereniging Ons Genoegen Wognum

Scroll naar boven