Vier kanjers, samen goed voor 200 jaar plezier in muziek!

Jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens zomeravondconcert

Muziekvereniging Ons Genoegen heeft een groot aantal trouwe leden. Muzikanten die zich 25, 50, 60 jaar of zelfs langer verbonden hebben aan de fanfaremuziek. Tijdens het zomerconcert van de vereniging, woensdag 19 juli, stond de vereniging stil bij de jubilea van een viertal trouwe én actieve leden: Corné Houtman, John Overboom, Stephan Smit en Agatha Koppes-Bakker (50 jaar). Zij ontvingen een onderscheiding met oorkonde namens de Muziekorganisatie Noord-Holland en Utrecht (MNHU).

Jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens zomeravondconcert

Corné Houtman (50)
Begonnen als 8-jarige bij de fanfare in Broek in Waterland en daarna in Zuiderwoude werd Corné in 1988 lid van Ons Genoegen. Hij maakte verschillende jaren deel uit van het bestuur en is nog altijd actief in verschillende commissies. Zoals in de sollicitatiecommissie voor het aanstellen van een nieuwe dirigent. Als lid van de concertcommissie heeft hij een grote bijdrage geleverd aan aansprekende concerten als Maestro en MusicMix Around the World. Ook voor het werven en behouden van jeugdleden zet hij zich in. Dat doet hij door het organiseren van (jeugd)uitjes, Sinterklaasavond en Music for You. Als trombonist zet hij zich in voor het begeleidingscombo van Musical Wognum, Bigband BiG GiG en was hij 17 jaar lid van de Hofkapel van de Krotenkokers. Corné is tenslotte een graag geziene gastmuzikant bij andere verenigingen. Corné leerde zijn echtgenote Anja kennen in Zuiderwoude en ook zij speelt bij Ons Genoegen.

John Overboom (50)
Toen John Overboom bij het jeugdorkest startte op de grote trom, stond hij vanwege zijn ‘lengte’ op een krukje. De muzikale carrière van John loopt van drummer van het Jongerenkoor, slagwerkdocent bij de muziekschool en drumbandinstructeur tot bassist. Met het instructeursdiploma op zak werd hij instructeur bij zowel zijn thuisorkest ‘Ons Genoegen’ als ‘Irene’ in Grootebroek. Bij ‘Ons Genoegen’ stond hij ruim 30 jaar voor de drumband en heeft hij de slagwerkgroep van de laagste divisie naar de hoogste divisie gebracht. Tien jaar was hij werkzaam als slagwerkdocent bij de Wognumse muziekschool. Gedurende 23 jaar was hij de slagwerker van de Boerenhofkapel. Ook hij was enige jaren bestuurslid van de vereniging (penningmeester) en was betrokken bij activiteiten zoals jeugduitjes. Momenteel is hij ook (bestuurs)lid van de Egerländer Kapel. Enkele jaren geleden gaf hij het stokje over aan zijn zoons om zelf bes-bas te gaan spelen in de fanfare. Ook John leerde zijn vrouw (Helga) kennen bij de vereniging, beiden spelen nog altijd in het orkest.

Stephan Smit (50)
Als kind begon Stephan als ‘trommelaar’ bij een vereniging in zijn woonplaats Amsterdam. Later stapte hij over op euphonium. In 1977 werd hij lid van Ons Genoegen, waar hij naast het muziek maken veel plezier beleeft aan de sociale activiteiten van de vereniging. Stephan is ook geruime tijd (bestuurs)lid van de Egerländer Kapel en ook Stephan heeft jarenlang meegespeeld in de Hofkapel der Krotenkokers.

Agatha Koppes – Bakker (50)
De start als muzikant was bij Fanfare Accordando te Spierdijk. Hier was Agatha 12 jaar (bestuurs)lid. Begonnen op tenorsax, speelt zij alweer jaren op trombone. Agatha is al 38 jaar een zeer gemotiveerd en betrokken lid van de vereniging, waarvan 23 jaar als bestuurslid. Vanaf 1986 had zij zitting in het bestuur. In 2002 werd zij de eerste vrouwelijke voorzitter van de vereniging en nauw betrokken bij de werving en selectie van een nieuwe dirigent, vervanging van instrumentarium en uniformen en het treffen van een subsidieregeling met de gemeente. Ook Agatha wist haar echtgenoot enthousiast te maken voor het lidmaatschap bij Ons Genoegen, gedurende 25 jaar, evenals hun drie kinderen. Ook is Agatha trombonist bij Bigband BiG GiG.

100 jarig bestaan

15 januari 2023

Jubileumconcert 100-jarige Muziekvereniging Ons Genoegen Wognum

Scroll naar boven